{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Održan seminar o korištenju internet servisa u poslovanju

F
20.9.2006. u 12:43
0
0
Sarajevo: Održan seminar o korištenju internet servisa u poslovanju
0
Sarajevo: Održan seminar o korištenju internet servisa u poslovanju
U Privrednoj komori Kantona Sarajevo (PKKS) danas je održan seminar o temi «Korištenje Internet servisa u poslovanju».
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Polaznici seminara - menadžeri, vlasnici firmi i drugi poslovni ljudi imali su priliku upoznati ove servise koje im pruža Internet, tehnike pretraživanja na Internetu, alate za pretraživanje, te razne opcije naprednog pretraživanja i načine vrednovanja pretraživanja.

- Značaj znanja kako pretraživati na Internetu je očit, jer godišnji rast materijala na toj svjetskoj mreži je više od 50 posto, a prema istraživanjima, na random mjestu se tokom jedne godine potroši od 25 do 30 posto radnog vremena na traženje informacija, kazala je predavačica Rusmira Mandić, direktorica Centra za informatiku PKKS.

Ona je podsjetila kako o značaju Internata govori i podatak da se procent građana u BiH koji koriste Internet povećao s 4,5 posto u 2002. na 22 posto u 2005. godini.

- Informaciona pismenost je sposobnost prepoznavanja potrebe za informacijom, odnosno sposobnost da se identificira, locira i efikasno koristi data informacija za postojeći problem, istaknula je Mandić tokom obraćanja polaznicima seminara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: