{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Odata počast poginulim i nestalim braniteljima HVO-a

29.10.2014. u 13:46
29
Sarajevo: Odata počast poginulim i nestalim braniteljima HVO-a
29
U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koje su predvodili general-pukovnik Anto Jeleč i pomoćnik ministra odbrane za međunarodnju saradnju, Zoran Šajinović položilo je danas vijence i upalilo svijeće poginulim i nestalim braniteljima HVO-a na groblju sv. Josip u Sarajevu.
Pored delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH vijence su položili i visoki predstavnici državnih, federalnih i kantonalnih institucija, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca i molitve za umrle, delegacije su se uputile u crkvu sv. Ćirila i Metoda na misu zadušnicu. Misno slavlje predvodio je vojni biskup, mons. dr. Tomo Vukšić uz koncelebraciju glavnog kapelana OS BiH, don Željka Čuturića, stručnog savjetnika u Uredu katoličkog dušobrižništva, don Josipa Tadića, te kapelana Brigade taktičke potpore, don Pero Tunjića.

U svojoj propovijedi, mons. dr. Tomo Vukšić je istaknuo kako je veoma važno prisjetiti se svih umrlih, posebice branitelja koji su dali svoje živote, jer su oni svojim djelom i životom zaslužili zalog za budućnost.

Narednih nekoliko dana, jedinice Oružanih snaga će obilježiti blagdane Svih svetih i Dušnog dana i na drugim spomen obilježjima u gradovima i kasarnama širom Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: