Komentari (95)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pod zastavom s ljiljanima časno je bilo stajati s generalom Jovom !
ratnici armije bih - POZDRAV DOMOVINI ! Salutiram ti generale Divjak !
srbima se prevrno pvo pancir na autoputu, otišle rakete na livadu ... Daće Bog da vratimo u ustavno-pravni poredak i ono što je genocidom oduzeto. Ako se Rusi i Ukrajinci zakrve srbi će poletiti tamo da ginu a onda... iznenađenje.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nas general, ponos Sarajeva i cijele BiH !
Jovo ljiljane Jovo ljiljane Jovo ljiljane
Čitav intervju kod Senada se stidi i srami da kaže “ja sam jevrejka”. Vise puta je pitao. Pa ne znam koja pozicija bi me spriječila da ponosno kažem “ja sam Bošnjakinja”, “ja sam muslimanka”!!!
zar nije policijski sat? Sta ovi rade napolju?!
Srbi budućih naraštaja će tražiti moralni zaklon u liku i djelu Jovana Divjaka i njemu sličnih ljudi, da ih zastiti od sramote i smrada fašizma u kome su ogrezli i po čemu su prepoznatljivi u svijetu.
Hocemo lice Jovana Divljaka na zastavi BiH!
Ne brisite komentare, Sto se srbadija nalozila! Boli ih ISTINA !
Čika Jovo i Stajepan Šiber su legende BiH. Nisu se dali uvući u nacionalno-vjersko blato. Zauzvrat nisu dobili ništa, Sve je bilo OK dok Alija nije uvukao vjeru, odnosno selamanje, u višenacionalnu armiju koja je stvarala ovu BiH. To mu je grozan potez. Rezultat je vidljiv......
uvjek ce gvna izplutati .. radi takvi smo i poznati po "glupim bosancima"
Pismo gospodinu Izetbegoviću: , Obaveštavam Vas da vraćam čin brigadnog generala AR BiH u koji ste me proizveli decembra 1993. godine. Razlozi: 1. Javno iznošenje sudskih dokumenata iz kojih se vidi da su pojedini pripadnici AR BiH brutalno ubijali civilno stranovništvo u Sarajevu, kao i svedočenje pojedinaca u zločinima koja su vršena u Grabovici, Uzdolu, Doljanima i dr. direktno dotiču moju savest i moral.
U potpisu, Dobrica Ćosić.
Kakav fantastican prijedlog mlade gradonacelnice, DF danas, onako samo ispali, dajte jovi ulicu, a gradonacelnica kaze" izgradimo, ojacajmo, pretvorimo u instituciju, u fondaciju Jovino djelo " obrazovanje gradi BiH" fantasticno, divno, kakve ulice, napravite instituciju od tog udruzenja, al dok je ovih kriminalaca, bakira, dodika, covica, ovih populista, nista od tog, jednostavno, moramo populiste, znate sta
Sve da se napise je opet premalo. Zato samo od srca Hvala Vam gospodine!
Sve pošlo u drugom pravcu pa se čova povukao. Nije dovolno samo oslikati lik. Treba raditi na pomirenju i zajedništvu...
Džaba su bombardovali, razvaljivali, palili, i to namjerno. Genijalci kao Nikola Koljević (on je fakat bio vrhunski kritičar i šekspirolog, ali kreten). Obnovi se Vijećnica u punom sjaju, a na njoj velikani kao Balašević i Divjak. Samo još biblioteku da vratimo i da nabavimo duplo knjiga koje je monstrum Koljević NAMJERNO zapalio sa željom da nas kulturno uništi i unazadi. Pamet, znanje, knjiga su protivotrov. Tako je i Jovo govorio. Smrt fašizmu! Razum narodu.
Laka mu ova zemlja bosanska koju je iz duše volio
Vec sam rekao na proslom postu da cu se cika Jove sjecati po tome sto mi je dao paketic u domu armije te 1994 godine, kad sam bio zeljan svega, i hvala mu na tome, bio je moj heroj i ostao.
Bio. Plakao. Ali apelujem da se ispuni i posljednja Čika Jovina želja (to će ići teže sa našim političarima): da se Vijećnica ponovo nakrca vrhunskim knjigama i da se Nacionalna biblioteka BiH (koju su kroz stoljeća gurali takvi genijalci kao Gazi Husrev-beg i Ivo Andrić) prebaci iz nedostojne kasarne u ovo arhitektonsko remek-djelo. Čika Jovo to zaslužuje. General koji je odbio divljaštvo i nasilje i preporučivao knjige umjesto pušaka. Šta reći? Hvala ti za sve, Čika Jovo!
Šiber Halilovic Divljak Suljevic Generali koji su se bori za Bosnu