Program iz dva dijela
0

Sarajevo Novu 2010. godinu dočekuje uz mlade snage

FENA
Sa prošlogodišnjeg dočeka
Sa prošlogodišnjeg dočeka
Javni doček Nove 2010. godine u Sarajevu bit će održan iz dva dijela, odlučio je Izvršni odbor Gradske uprave koja je organizator dočeka.

Prvi dio, nazvan "Mario ario traži karaoke zvijezdu" bit će održan u multimedijalnoj sali općine Novi Grad od 15 do 17 sati, a drugi, ujedno i centralni dio događaja, ispred Vječne vatre od 21.30 do jutarnjih sati.

Zamjenik gradolnačelnika Sarajeva i predsjednik izvršnog odbora organizacije dočeka Igor Kamočaji pozvao je građane da prisustvuju ovoj manifestaciji i uživaju u zanimljivom programu koji će trajati cijelu noć. Apelirao je da se ne koriste pirotehnička sredstva zbog vlastite sigurnosti, ali i sigurnosti ostalih građana, uz napomenu da će MUPKS-a ove godine posebnu pažnju posvetiti nedozvoljenoj prodaji pirotehničkih sredstava.

Ispred Vječne vatre će nastupiti "mlađi" bendovi, koje Sarajlije nisu imale priliku često slušati iako su poznati širom BiH i regije: "Uncle Sam Decided", "Rigorozni", Amel Ćurić & Bend, "Mustafa Šantić Sevdi Band", Armin Šaković, "Dubioza kolektiv" te "Discobajagi/Dj Vedran & Brano". Voditelji programa su Slađana Subotić-Damjanović i Kemal Čebo.

Centralni dio programa je nastup "Dubioza kolektiva" uz čiji performans bi trebala "pasti" i Nova godina, nakon čega će se, uz vatromet, njihov nastup odvijati u vidu disko - videopartyja.

"Glumac Mario Drmač bit će domaćin programa u multimedijalnoj sali Novog Grada, gdje je za najmlađe Sarajlije obezbijeđeno 2.000 karaoke pjesama. Mališanima će Djed Mraz dodijeliti poklon pakete, a posebne nagrade će dobiti pobjednici karaoka", kazao je savjetnik gradonačelnika za kulturu Benjamin Isović. Program će upotpuniti dječiji hor "Princes krofne".

Identitet Djeda Mraza nije otkriven.

Za doček Nove godine Gradska uprava je odvojila 120.000 KM.