{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo, Novi Sad i Zagreb na konferenciji o obrazovanju

F
30.10.2009. u 07:26
0
0
Sarajevo, Novi Sad i Zagreb na konferenciji o obrazovanju
0
Sarajevo, Novi Sad i Zagreb na konferenciji o obrazovanju
Dvodnevna konferencija o visokom obrazovanju pod nazivom "Izgradnja kapaciteta za promjene na zapadnom Balkanu" započet će danas u Sarajevu u organizaciji Sekretarijata Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), saopćeno je.
Konferencija je organizirana u saradnji s univerzitetima iz Novog Sada, Sarajeva i Zagreba.

Cilj ove treće u nizu polugodišnjih konferencija o visokom obrazovanju nastalih na temeljima koje su postavile Novosadska i Dubrovačka inicijativa jeste da razmjenom iskustava u sektoru visokog obrazovanja u regionu i van njega bude podržana institucionalna reforma na zapadnom Balkanu.

Učesnici će se usredsrijediti na mogućnosti da putem brojnih platformi EU bude ubrzano približavanje regiona evropskom prostoru visokog obrazovanja i politici EU u toj oblast.

Brojni učesnici konferencije bit će iz regiona zapadnog Balkana te iz međunarodnih organizacija, evropski i regionalni stručnjaci uključeni u izradu relevantnih politika u vezi s visokim obrazovanjem.

Konferenciju će otvoriti Hido Biščević, generalni sekretar RCC-a, saopćeno je, a učesnicima će se obratiti i Aleksa Bjeliš, rektor Univerziteta u Zagrebu, Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, i Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: