Uklanjanje opasnosti
29

Sarajevo: Nastavljena demontaža urušenog objekta, manje gužve u saobraćaju jer je odblokirana jedna traka

N. V.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
Prije dva dana je počela demontaža objekta nekadašnje Električne centrale na Marijin Dvoru u Sarajevu, koja je u prethodnom periodu predstavljala opasnost. Radovi su nastavljeni danas, a za razliku od prethodnih dana, sada je odblokirana još jedna traka za saobraćanje.

Prije otprilike mjesec se obrušio jedan dio ove stare zgrade koja je u vlasništvu privatne kompanije, ali je nisu mogli sanirati zbog zabrane na osnovu toga što je nacionalni spomenik BiH.

Međutim, zgrada je postala opasnost za prolaznike, pogotovo u prethodnim danima kada se dogodilo više obrušavanja fasade i sa strane obale, ali i ceste.

Postavljene su zaštitne trake na trotoar oko zgrade i dvije saobraćajnice, no jutros je jedna od te dvije je jutros odblokirana nakon što se nastavilo sa demontažom objekta.

Blokada ove dvije ulice je napravila velike gužve u ovom dijelu Sarajeva. To je jutros osjetno manje uprkos tome što nije potpuno odblokirano saobraćanje. Odnosno, ne saobraća se samo onom trakom na kojoj se nalaze šine.