{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Nastavak rušenja bespravo izgrađenih objekata u centru

F
FENA
15.11.2007. u 17:30
0
0
Sarajevo: Nastavak rušenja bespravo izgrađenih objekata u centru
0
Sarajevo: Nastavak rušenja bespravo izgrađenih objekata u centru
Urbanističko-građevinska inspekcija Općine Centar nakon provedenog inspekcijskog postupka i dalje vrši prinudno uklanjanje objekata izgrađenih bez odobrenja za građenja, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.
U posljednjem krugu rušenja, koji je započeo 25. oktobra, planirano je prinudno izvršenje 12 rješenja o uklanjanju građevina koje su napravljene bez odobrenja, a do danas ih je izvršeno sedam.

Uklanjanje bespravno izgrađenih objekata na području središnje gradske općine vrše radnici Komunalnog preduzeća "Rad", a troškove rušenja snosit će investitori.

Postupajući po inspekcijskom rješenju pojedini investitori su sami srušili objekte.

Nakon što su u ovom krugu rušenja uklonjeni bespravno izgrađeni objekti na adresama - Muhameda efendije Pandže bb, Branilaca Sarajeva 14 i 16, Tešanjska 40 i Džidžikovac 13 proteklih dana uklonjene su još tri građevine napravljene bez odobrenja.

Na adresi Bardakčije 6 srušen je bespravno nadograđeni sprat stambenog objekta koji je lociran uz vrlo frekventnu saobraćajnicu, a oblikovno i stilski odudara od okolne strukture građevina. U unutrašnjem dvorištu u najužem centru grada, u ulici Branislava Đurđeva 14-16 izvršeno je prinudno uklanjanje bespravno dograđenog dijela na poslovnom prostoru, koji je također izgrađen bez odobrenja.

Na adresi Braće Begić 90 investitor je sam postupio po inspekcijskom rješenju i porušio bespravno dograđene armirano-betonske stupove i nadstrešnicu iznad prizemnog dijela poslovnog objekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: