{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Kompanija AirAba prezentirala svoje usluge

F
30.11.2006. u 15:49
0
0
Sarajevo: Kompanija AirAba prezentirala svoje usluge
0
Sarajevo: Kompanija AirAba prezentirala svoje usluge
Kompanija AirABA, prvi alternativni operator koji je dobio licencu za terminiranje fiksnog telefonskog saobraćaja u BiH, predstavila je danas u Sarajevu svoje usluge.
AirABA prva je kompanija u BiH koja nudi puni paket telekomunikacijskih i Internet usluga koristeći se bežičnom tehnologijom.

Generalni direktor kompanije Mirsad Čaušević kazao je da je AirABA kćerka firma globalne telekomunikacijske kompanije ABA Net sa sjedištem u SAD-u u kojoj 80 posto vlasništva pripada ljudima porijeklom iz BiH. Težište projekta je korištenje savremenih tehnologija i pružanje usluga po povoljnim cijenama.

Čaušević je kazao da će njihove usluge biti dva do pet puta jeftinije u odnosu na druge operatere. U početku će, prema Čuševićevim riječima, težište biti na pravnim subjektima, a među prvim korisnicima su već Energoinvest d.d. Sarajevo, Holiday Inn, a u Međugorju su telefonske centrale ove kompanije.

AirABA se koristila najsavremenijim tehnologijama da bi postigla da usluge budu jeftinije i raznovrsnije, a prodaja je organizovana na tzv. američki način uz direktni pristup, kazali su tehnički direktor Haris Čaušević i šefica prodaje ove kompanije Mirsada Jamak.

AiRABA nudi lepezu telefonskih usluga prilagođenu potrebama telefonskih operatora, pravnih i fizičkih subjekata, u koju spada i u svijetu sve raširenija usluga VoIP telefonije.

VoIP neograničenom fleksibilnošću omogućuje obogaćivanje telefonskih usluga, istovremeno smanjujući njihove cijene, a VPN solucija ove kompanije simulira sigurnu, privatnu mrežu podataka između lokacija, koristeći kriptografski zaštićenu tehnologiju i Internet.

Zbog jednostavne integracije AirABA VoIP telefonske usluge s uslugom Internet pristupa, giganti, hoteli, srednje i male firme, Internet Caffei i Internet klubovi mogu svojim korisnicima osigurati povoljne cijene telefonskih poziva i u isto vrijeme proširiti svoju ponudu.

Koristeći se WiMax tehnologijom koja ne zahtijeva optičku vidljivost i nezavisna je od vremenskih prilika, AirABA može korisnicima osiguratii kvalitetnu i široko dostupnu telefonsku uslugu, ne oslanjajući se na tradicionalnu žičanu tehnologiju.

AirABA ističu predstavnici ove kompanije može značajno podržati vođenje biznisa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: