BiH
0

Sarajevo: "Kašikaru" bacila alkoholizirana osoba

NINA
Danas rano ujutro oko 4.10 sati prva Policijska stanica obaviještena je da je na cesti u Ulici maršala Tita do broja 12 u općini Centar u Sarajevu bačena nepoznata eksplozivna naprava.

Izvršenim uviđajem na asfaltu u blizini tramvajskih šina pronađen je krater, kao i metalna kašika eksplozivne naprave, koja ukazuje da se najvjerojatnije radi o ručnoj bombi "kašikari".

Prilikom eksplozije nije bilo ozlijeđenih osoba. U Vrazovoj ulici na parkiralištu došlo je do oštećenja na terenskom vozilu Ford Maverick, na automobilu Mercedes i vozilu Mitsubishi - kombi. Na okolnim objektima oštećeno je više stakala na izlozima te stakla na stanovima u Ulici maršala Tita broj 12 i u Vrazovoj ulici.

Prema izjavi koju je odmah nakon događaja sarajevskim medijima dao Magbul Škoro, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, bombu je bacila nepoznata osoba.

"Sama činjenica da se to dogodilo u vrijeme kada na ulici nije bilo pješaka ukazuje da se radi o bijesu pojedinca koji je bio sigurno u alkoholiziranom stanju. Službenici policije rade na rasvjetljavanju tog kaznenog djela i otkrivanju počinitelja", izjavio je Škoro.

Detonacija bombe je, prema izjavama stanara, potresla čitav kvart i isprepadala građane. Iako su odmah nakon eksplozije pojedini građani pogledali kroz prozor, nisu vidjeli nikoga na ulici.

Istraga o ovom slučaju je u toku.