{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Kantonalni ministri finansija u Vladi FBiH

F
20.3.2008. u 14:29
0
0
Sarajevo: Kantonalni ministri finansija u Vladi FBiH
0
Sarajevo: Kantonalni ministri finansija u Vladi FBiH
Dogovor o koracima na iznalaženju stabilnog i stalnog izvora finansiranja naknada za vrijeme nezaposlenosti demobiliziranim borcima bio je povod današnjem sastanku premijera Federacije BiH Nedžada Brankovića i federalnih ministara rada i socijalne politike te pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Perice Jelečevića i Zahida Crnkića s kantonalnim ministrima finansija, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.
U raspravi o mogućnostima kojima bi se sistemski riješilo ovo pitanje, u skladu sa Zaključcima Predstavničkog doma Parlamenta FBiH od 27. 2. 2008. godine, posebno je bilo riječi o potrebi izmjena Zakona o pripadnosti javnih prihoda.

Zaključak je da se neophodnih 130 miliona KM za ove potrebe na godišnjem nivou osigura jednim (manjim) dijelom iz prihoda kantonalnih službi za zapošljavanje, a većim dijelom iz ukupnih sredstava s jedinstvenog računa Federacije BiH.

Način i instrumenti kojima bi se osigurala neophodna sredstva s jedinstvenog računa bit će definirani narednih dana u konsultaciji s kantonalnim ministarstvima finansija, na osnovu čega bi Vlada FBiH predložila i uputila u parlamentarnu proceduru izmjene Zakona o pripadnosti javnih prihoda.

Današnji sastanak u Vladi FBiH kojem su prisustvovali savjetnica premijera FBiH za finansije Šefika Hafizović i savjetnik federalnog ministra finansija Donko Jović, bio je prilika za razmjenu mišljenja i o drugim pitanjima iz finansija, s naglaskom na jačanje finansijske discipline i racionalizaciju javne potrošnje, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: