{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo još uvijek bez linije Aerodrom - Centar

S
24.6.2009. u 22:00
0
25
Sarajevo još uvijek bez linije Aerodrom - Centar
0
Sarajevo još uvijek bez linije Aerodrom - Centar
Foto: Arhiv
Iako građani Sarajeva već godinama apeluju da nadležni iz KJKP GRAS-a uvedu autobusku liniju koja bi saobraćala na liniji od Aerodroma do centra grada, do njenog formiranja nikada nije došlo.
Iz ovog preduzeća su još u maju 2007. godine uputili zahtjev Ministarstvu saobraćaja KS za uspostavljanje autobuske linije Dom Armije - Međunarodni aerodrom Sarajevo i do danas nisu dobili odgovor na njihov zahtjev, saopšteno nam je iz press službe GRAS-a.

"Planirano je da polazna stanica bude Dom Armije, a završna u prostoru Aerodroma. Izvršili smo anketiranja putnika Sarajevskog aerodroma i utvrdili njihove potrebe, te u saradnji sa upravom Aerodoma odredili red vožnje navedene linije", kazali su u Službi za odnose sa javnošću GRAS-a.

Red vožnje na ovoj relaciji usaglašen je sa redovima leta avio linija, kako bi u potpunosti odgovarali zahtjevima putnika, a cijenu karte trebalo bi utvrditi Ministarstvo saobraćaja KS, odnosno Vlada Kantona Sarajevo, ističu iz ovog preduzeća.

Međutim, aktivnosti za uvođenje novih linija javnog gradskog prevoza ne mogu se uvesti zbog nemogućnosti registracije ovih linija u Ministarstvu saobraćaja sve do donošenja zakonskih propisa o javnom linijskom prevozu u Kantonu Sarajevo koji će jasno definisati uslove i način vršenja prevoza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: