{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Izmjena režima saobraćaja u ulici Maršala Tita

F
10.5.2006. u 16:54
0
0
Sarajevo: Izmjena režima saobraćaja u ulici Maršala Tita
0
Sarajevo: Izmjena režima saobraćaja u ulici Maršala Tita
Ministarstvo prometa i komunikacija donijelo je rješenje kojim se preduzeću "Sarajevoputevi" odobrava privremena izmjena režima saobraćaja u ulici Maršala Tita, uključujući i raskrsnicu "O" transferzale (raskrsnice ulica Fra Anđela Zvizdovića-Maršala Tita) radi rekonstrukcije saobraćajnice od 11. maja do 10. juna od 00.00 do 24.00 sati.
Kako je saopćeno iz ovog ministarstva, privremena izmjena režima saobraćaja odnosi se obustavu saobraćaja u ulici Maršala Tita u kojoj se izvode radovi, što uključuje zabranu saobaraćaja za motorna vozila u traci u kojoj se izvode radovi, dok druge trake ostaju slobodne za saobraćaj.

Izvođač radova je obavezan postavili propisane znakove koji označavaju radove na putu i svijetleće znakove za radove u noćnim satima.

Izvršenje obustave dužan je provesti izvođač radova u saradnji s MUP-om Kantona Sarajevo.

KJKP GRAS će obavljati prijevoz putnika u redovnom režimu saobraćaja.

Izvođač radova je dužan osigurati pješački prolaz i njihovu zaštitu, radove na rakrsnicama u noćnim satima, a za uspostavu privremene obustave saobraćaja, ispred mjesta izvođenja radova postaviti zakonom propisane saobraćajne znakove za označavanje radova na putu, ograničenje brzine i obavezno obilaženje za usmjeravanje saobraćaja u alternativne ulice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: