Materijalna šteta
110

Sarajevo: Inspektori pregledavaju poplavljena skladišta, oštećena roba će biti uništena

B. R.
Oštećena roba nakon poplava u Sarajevu (Foto: KUIP)
Oštećena roba nakon poplava u Sarajevu (Foto: KUIP)
Kantonalna inspekcija od jutarnjih sati vrši nadzor u prostorima koji su poplavljeni u sarajevskom naselju Rajlovac, a koji se koriste za skladištenje namirnica i drugih potrepština.

Kako su saopćili iz inspekcije, da bi se spriječio dalji promet higijensko neispravnim namirnicama i oštećenom robom, bit će utvrđeno činjenično stanje, nakon čega će roba biti transportovana na sanitarnu deponiju preduzeća Rad radi higijenskog uništenja, koje će biti provedeno po zakonom propisanoj proceduri.

Inspektorima u radu pomažu i radnici kompanija, a s obzirom na, kako je navedeno, trenutne meteorološke prilike te veličinu skladišta i količine zatečene robe, ove aktivnost će odlukom direktora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) biti prioritetno nastavljene i u predstojećem periodu.

Direktorica kompanije Robot Sajima Hodžić zahvalila je inspektorima što su se odmah jutros odazvali pozivu za izlazak na teren. Istakla je da skoro 100 radnika Robota protekla tri dana čiste skladišni prostor i pomoćne građevine u kojima je visina vode dostizala i do 1,60 metara. Voda se sada povukla, ali je ostao mulj visine između 30 i 50 centimetara, zbog čega radnici i dalje nastavljaju sanirati štetu, saopćili su iz KUIP-a.