BiH
0

Sarajevo: Gradonačelnica Borovac primila ambasadora Palestine u BiH

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Palestine u BiH Amira Sakera Rosotma.

Izrazivši dobrodošlicu u Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu, gradonačelnica je palestinskom ambasadoru poželjela da njegova diplomatska misija doprinese razvijanju dobrih i prijateljskih odnosa između BiH i Palestine, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

"Građani Sarajeva i Bosne i Hercegovine oduvijek su imali podršku Palestine, a s druge strane mi smo u BiH uvijek imali razumijevanja prema palestinskom narodu", istakla je gradonačelnica Borovac.

Ambasador Palestine u BiH prenio je gradonačelnici izraze zahvalnosti naroda i rukovodstva Palestine narodu BiH za svu pruženu podršku i sve vidove pomoći.

Ambasador je najavio posjetu palestinskih biznismena, a izrazio je namjere o uspostavljanju saradnje u oblasti kulture i prijateljskih veza između dva grada BiH i Palestine.

Amir Saker Rosotm se također zahvalio na priznanju "Bosanski stećak" Mahmoudu Darwishu, najvećem živućem palestinskom književniku i pjesniku, koje mu je dodijelilo Udruženje pisaca BiH na nedavno održanoj 47. manifestaciji "Sarajevski dani poezije".