{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Generalna skupština "Emmaus International”

F
8.10.2007. u 12:31
0
0
Sarajevo: Generalna skupština "Emmaus International”
0
Sarajevo: Generalna skupština "Emmaus International”
Jedanaesta Generalna skupština Međunarodne humanitarne organizacije Emmaus International bit će održana od 8. do 13. oktobra u Sarajevu.
Na Generalnoj skupštini u Sarajevu učešće će uzeti oko 350 delegata iz 40 zemalja svijeta, odnosno predstavnici grupacije Emmausa iz Afrike, Amerike, Azije i Evrope, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Organizacionog odbora za održavanje 11. Generalne Skupštine grupe Emmaus International Muhamed Ibrahimović.

Tema skupa bit će “Pravo svih na život u različitostima i toleranciji”, a bit će organiziran i okrugli sto na kojem će biti razgovarano o Srebrenici.

“Sarajevo je izabrano da bude domaćin 11. Generalne skupštine prije četiri godine na generalnoj skupštini održanoj u Africi. Sarajevo je izabrano upravo iz razloga jer je ovdje suživot u različitostima jedna blagodat”, kazao je Ibrahimović.

“Imamo za cilj i da prezentiramo BiH i narode BiH kako bi na naše vrijednosti približili grupama iz cjelog svijeta. Vjerujemo da će ovo biti dobra manifestacija koja će na kvalitetan način prezentirati BiH u svijetu”, dodao je Ibrahimović.

Prvi radni dan Generalne skupštine održava se u velikoj sali Parlamenta BiH, a ostali radni dani predviđeno je da se održe u hotelima Terme. Predviđena je i posjeta Srebrenici i kampu Duje - prihvatnom centru u kojem se nalazi oko 150 štićenika, u općini Doboj Istok.

MHO “Emmaus International” ovaj projekat realizira u saradnji sa Udruženjem “HO - Međunarodni forum solidarnosti” iz Gračanice, koje je njihov član.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: