{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Generalna skupština "Emmaus International”

F
8.10.2007. u 12:31
0
0
Sarajevo: Generalna skupština "Emmaus International”
0
Sarajevo: Generalna skupština "Emmaus International”
Jedanaesta Generalna skupština Međunarodne humanitarne organizacije Emmaus International bit će održana od 8. do 13. oktobra u Sarajevu.
Na Generalnoj skupštini u Sarajevu učešće će uzeti oko 350 delegata iz 40 zemalja svijeta, odnosno predstavnici grupacije Emmausa iz Afrike, Amerike, Azije i Evrope, kazao je u izjavi za Fenu predsjednik Organizacionog odbora za održavanje 11. Generalne Skupštine grupe Emmaus International Muhamed Ibrahimović.

Tema skupa bit će “Pravo svih na život u različitostima i toleranciji”, a bit će organiziran i okrugli sto na kojem će biti razgovarano o Srebrenici.

“Sarajevo je izabrano da bude domaćin 11. Generalne skupštine prije četiri godine na generalnoj skupštini održanoj u Africi. Sarajevo je izabrano upravo iz razloga jer je ovdje suživot u različitostima jedna blagodat”, kazao je Ibrahimović.

“Imamo za cilj i da prezentiramo BiH i narode BiH kako bi na naše vrijednosti približili grupama iz cjelog svijeta. Vjerujemo da će ovo biti dobra manifestacija koja će na kvalitetan način prezentirati BiH u svijetu”, dodao je Ibrahimović.

Prvi radni dan Generalne skupštine održava se u velikoj sali Parlamenta BiH, a ostali radni dani predviđeno je da se održe u hotelima Terme. Predviđena je i posjeta Srebrenici i kampu Duje - prihvatnom centru u kojem se nalazi oko 150 štićenika, u općini Doboj Istok.

MHO “Emmaus International” ovaj projekat realizira u saradnji sa Udruženjem “HO - Međunarodni forum solidarnosti” iz Gračanice, koje je njihov član.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: