{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo-gas iz Istočnog Sarajeva BH-Gasu za izmirenje duga dao rok do kraja iduće sedmice

F
FENA
13.2.2018. u 16:47
7
70
Sarajevo-gas iz Istočnog Sarajeva BH-Gasu za izmirenje duga dao rok do kraja iduće sedmice
7
Sarajevo-gas iz Istočnog Sarajeva BH-Gasu za izmirenje duga dao rok do kraja iduće sedmice
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz preduzeća Sarajevo-gas iz Istočnog Sarajeva danas je saopćeno da BH-Gasu daju rok do kraja iduće sedmice da prihvati kompromisno rješenje o načinu izmirenja duga i tako spriječe da građani Istočnog Sarajeva i Sarajeva ostanu bez gasa.
Ukoliko kompromisno rješenje koje je dato u formi protokola ne bude prihvaćeno, to će, tvrde, izazvati velike probleme građanima Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Ovo preduzeće je 31. januara uputilo dopis BH-Gasu, Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Ministarstvu energije, rudarstva i industrije Federacije BiH i Vladi Kantona Sarajevo u kojem je navedeno da su problemi sa BH-Gasom intenzivirani u protekle tri godine.

Iz Sarajevo-gasa su naveli da su spremni da učine sve da spriječe obustavljanje transporta prirodnog gasa koje je bilo najavljeno za kraj ove sedmice. Potvrđuju i da su dobili dopis iz BH-Gasa u kojem traže dodatno vrijeme kako bi se izjasnili u vezi sa prijedlogom protokola u kojem se predlaže način izmirenja duga za transport gasa gasovodom Zvornik-Kladanj u periodu od 1. aprila 2015. do 31. decembra 2017. godine.

Sarajevo-gas predložio je, kako su naveli, kompromisno rješenje u vidu protokola koje predviđa povećanje cijene za dvije KM za 1.000 metara kubnih, što je uticaj na krajnjeg korisnika od 0,2 feninga po metru kubnom gasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: