{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo-gas iz Istočnog Sarajeva BH-Gasu za izmirenje duga dao rok do kraja iduće sedmice

F
13.2.2018. u 16:47
7
70
Sarajevo-gas iz Istočnog Sarajeva BH-Gasu za izmirenje duga dao rok do kraja iduće sedmice
7
Sarajevo-gas iz Istočnog Sarajeva BH-Gasu za izmirenje duga dao rok do kraja iduće sedmice
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz preduzeća Sarajevo-gas iz Istočnog Sarajeva danas je saopćeno da BH-Gasu daju rok do kraja iduće sedmice da prihvati kompromisno rješenje o načinu izmirenja duga i tako spriječe da građani Istočnog Sarajeva i Sarajeva ostanu bez gasa.
Ukoliko kompromisno rješenje koje je dato u formi protokola ne bude prihvaćeno, to će, tvrde, izazvati velike probleme građanima Istočnog Sarajeva i Sarajeva.

Ovo preduzeće je 31. januara uputilo dopis BH-Gasu, Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, Ministarstvu energije, rudarstva i industrije Federacije BiH i Vladi Kantona Sarajevo u kojem je navedeno da su problemi sa BH-Gasom intenzivirani u protekle tri godine.

Iz Sarajevo-gasa su naveli da su spremni da učine sve da spriječe obustavljanje transporta prirodnog gasa koje je bilo najavljeno za kraj ove sedmice. Potvrđuju i da su dobili dopis iz BH-Gasa u kojem traže dodatno vrijeme kako bi se izjasnili u vezi sa prijedlogom protokola u kojem se predlaže način izmirenja duga za transport gasa gasovodom Zvornik-Kladanj u periodu od 1. aprila 2015. do 31. decembra 2017. godine.

Sarajevo-gas predložio je, kako su naveli, kompromisno rješenje u vidu protokola koje predviđa povećanje cijene za dvije KM za 1.000 metara kubnih, što je uticaj na krajnjeg korisnika od 0,2 feninga po metru kubnom gasa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
U razlazu Elmedina Konakovića i SDA upravu je:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: