BiH
0

Sarajevo: Firma "Bon Voyage" ponovo meta napada

NINA
Sjedište firme rent-a-car "Bon Voyage", smješteno u Ulici Trga heroja u sarajevskom naselju Hrasno, sinoć je oko 22 sata po drugi put u posljednja četiri dana bilo meta napada. Naime, u posljednjem napadu izgorio je reklamni pano firme.

Kako ističu iz MUP-a Kantona Sarajevo, požar su lokalizirali pripadnici vatrogasne brigade tog kantona. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS-a.

Prema prvim preliminarnim nalazima, požar je izazvan otvorenim plamenom iz zasad nepoznatog oružja.

Kao i u slučaju bombaškog napada na tu firmu, počinitelji i motivi su nepoznati. Službenici policije poduzimaju intenzivne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršitelja navedenog događaja.

Rasvjetljavanje događaja im dodatno usporava činjenica da vlasnik firme Amir Kasumović ne sumnjiči nikoga te tvrdi da ni s kim nije neprijateljskim odnosima. Također, nema ni jednog svjedoka.

Inače, 23. septembra na izlog te firme je bačena eksplozivna naprava izrazito snažne moći koja je u potpunosti uništila sve prozore firme, te pričinila materijalnu štetu na okolnim zgradama i automobilima.