BiH
0

Sarajevo domaćin "Prvog susreta mladih glavnih gradova centralne i jugoistočne Evrope"

FENA
Grad Sarajevo će od 18. do 22. jula biti domaćin konferencije "Prvi susret mladih glavnih gradova centralne i jugoistočne Evrope" koja će biti održana u hotelu "Terme" na Ilidži.

Cilj ovog skupa jeste bolje upoznavanje mladih ljudi, razmjena ideja i iskustava u oblastima od zajedničkog interesa i uspostavljanje međusobne saradnje.

Organizacija konferencije rezultat je zaključka prošlogodišnje 10. konferencije Unije glavnih gradova centralne i jugoistočne Evrope koja je održana u Sarajevu.

U radu konferencije učestvovat će mladi iz Atine, Beča, Beograda, Ljubljane, Nikozije, Podgorice, Sarajeva, Skoplja, Sofije, Tirane i Zagreba.

Konferencija će raditi u pet plenarnih sjednica s temama: "Obrazovanje mladih – preduvjet za aktivnu participaciju u društvu", "Određivanje instrumenata za ostvarivanje utjecaja na društvene procese", "Komparativne prednosti mladih", "Uspostavljanje obrazovne, kulturne i turističke pokretljivosti mladih" i "Društvena anomija među mladima u kontekstu poslijeratnog regionalnog pomirenja i globalizacije", saopćeno je iz Službe za informiranje Grada Sarajeva.