{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo domaćin devetog samita gradonačelnika balkanskih gradova

F
FENA
2.12.2007. u 13:47
0
0
Sarajevo domaćin devetog samita gradonačelnika balkanskih gradova
0
Sarajevo domaćin devetog samita gradonačelnika balkanskih gradova
Sarajevo
Gradu Sarajevu povjerena je organizacija narednog samita gradonačelnika velikih balkanskih gradova 2008. godine, odlučeno je na osmoj sjednici BALCINET-a u Novom Sadu.
Zamjeniku gradonačelnice Sarajeva Predragu Mitroviću simbolično je uručena zastava mreže balkanskih gradova i na taj način je Sarajevo preuzelo predsjedavanje ovom asocijacijom, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Mitrović je izrazio interes Sarajeva da putem BALCINET-a dođe do evropskih programa iz kojih se finansiraju projekti lokalnih zajednica. Također, pozvao je gradonačelnike balkanskih gradova na razvijanje privredne i kulturne saradnje.

On je kazao da će dolazak gradonačelnika u Sarajevo na 9. samit BALCINET-a smatrati podrškom našim naporima da se uskoro BiH i Sarajevo uključe u evroatlantske strukture.

Gradonačelnik Soluna Vassilios Papageorgopoulos, koji je prije osam godina inicirao osnivanje BALCINET-a, izrazio je uvjerenje da će samit u Sarajevu biti najorganizovaniji dosad. On je pozvao učesnike konferencije da se aktivno pripremaju za naredni period kada će se evropski novčani fondovi implementirati direktno putem gradova, a ne kao dosad putem država.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: