{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo dobija moderni most vrijedan 2 miliona KM

S
1.7.2010. u 10:15
0
130
Sarajevo dobija moderni most vrijedan 2 miliona KM
0
Korito rijeke Miljacke do kraja godine krasit će novi, moderni most koji će spajiti Radićevu ulicu i Obalu Maka Dizdara kod Akademije likovnih umjetnosti.
Kako nam je saopćeno iz press-službe Općine Centar, ugovor potpisan između Općine i konzorcija koje čine firme "ŽGP", "Metalno d.d.“ Zenica i "Divel d.o.o“ Sarajevo predviđa rok gradnje od šest mjeseci. Ukupan iznos ugovora iznosi 1,9 miliona konvertibilnih maraka.

Prije nekoliko dana počeli su pripremni radovi na izgradnji mosta, a trenutno se radi na izmještanju komunalne infrastrukture, koja se nalazi na tom području, u saradnji sa nadležnim komunalnim preduzećima.

Po završetku izgradnje mosta, Općina Centar će početi sanaciju Obale Maka Dizdara, a početak tih radova očekuje se na proljeće naredne godine, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Na konkursu za idejno rješenje pješačkog mosta preko rijeke Miljacke, koji je raspisala Asocijacija arhitekata Sarajeva 2007. godine rad studenata Likovne akademije u Sarajevu je proglašen najboljim među 41 radom.

Posao projektovanja mosta Općina Centar dodijelila je IPSA Institutu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: