{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: "Dječiji svijet za 5" u Domu mladih okupio brojne mališane

F
26.3.2017. u 17:53
21
1
Sarajevo: "Dječiji svijet za 5" u Domu mladih okupio brojne mališane
21
Manifestacija za predškolsku i školsku djecu ''Dječiji svijet za 5'' održana je u Domu mladih u Sarajevu. Bilo je to prvo predstavljanje sekcija učenika osnovnih škola u Kantonu Sarajevo i sekcija djece iz vrtića JU Djeca Sarajeva.
U okviru događaja održana je i teen debata osnovnih škola o temi ''Kultura ponašanja'' u kojoj su učestvovali učenici starijih razreda.

U debati je učestvovalo 11 učenika iz pet škola, a raspravljali su o temi da li u osnovne škole treba uvesti predmet ''Kultura ponašanja'' i zašto.

U okviru događaja, djeca iz debatnih timova su prvi put pokazala šta ih je učilo nastavno osoblje te naglasili da je ovaj predmet potreban u redovnom planu i programu obrazovnog sistema u Kantonu Sarajevo.

Stotinjak učenika svih razreda predstavili su se muzičkim tačkama, plesom, igrokazima i ritmičkim sekcijama, a oko dvije stotine mališana iz JU Djeca Sarajeva pokazali su umijeće u plesu, igri, pjevanju i glumi.

Učestvovala je i muzička radionica ''NOTE'' koja edukuje djecu kroz muzičku naobrazbu.

Organizatori poručuju da su odrasli tu da pomognu najmlađima da realizuju svoje zamisli, ideje i želje, saopćili su iz ''Dječijeg svijeta''.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li se BiH adekvatno i humano odnosi prema migrantima?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: