{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Dijalog parlamentaraca i mladih

F
11.4.2008. u 16:20
0
0
Sarajevo: Dijalog parlamentaraca i mladih
0
Sarajevo: Dijalog parlamentaraca i mladih
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom organizirao je danas u Sarajevu dan otvorenog parlamenta kao dijalog parlamentaraca s grupom studenata i srednjoškolaca.
Pitanja mladih gostiju uglavnom su se odnosila na to koliko mladih ljudi je zastupljeno u najvišem zakonodavnom tijelu Federacije, koliko su kvalitetni zakoni koje donose poslanici i da li su oni u Parlamentu radi svojih interesa ili radi onih koji su ih birali.

Jedan od odgovora iz parlamentranih opozicionih redova bio je da će mladi najviše saznati o tome koliko su poslanici posvećeni sebi, a koliko biračima, ako uporede predizborna obećanja njihovih stranaka, programe na koje se pozivaju i rezultate u praksi.

Mladim učesnicima u ovom dijalogu predstavljeni su struktura Parlamenta, rad komisija, tijela, proces glasanja i ostale karakteristike parlamentarnog odlučivanja.

Procese čiji je cilj uspostavljanje bliže veze između parlamenta i građana pozdravila je na ovom skupu direktorica Misije USAID-a u BiH Jane Nandy.

Od zakonskih projekata na koje je skrenula pažnju parlamentarcima je legislativa o raspodjeli javnih prihoda na osnovu koje, naglasila je, općine kao jedinice lokalne samouprave treba da imaju odgovarajući finansijski oslonac da bi kvalitetno odgovorile potrebama svojih građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: