Ispred kriminalistike
80

Sarajevo: Danas protesti studenata zbog sramotnog ponašanja njihove dvije kolegice

I. M.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Studenti Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija danas će u 11:45 sati održati protest u Sarajevu, a na koji su pozvali i studente sa drugih fakulteta Univerziteta u Sarajevu.
Protesti će biti održani ispred Fakulteta kriminalistike, kriminologije i sigurnosnih studija.

Studenti su odlučili organizovati protest kako bi jasno pokazali svoj stav po pitanju ponašanja njihovih kolegica sa Fakulteta Kriminalistike, a koje su na dan žalosti u Federaciji BiH 11. jula na svojim Instagram profilima objavljivale neprimjereni sadržaj i veličale ratne zločince.

Studenti su poručili da su njihove kolegice svojim postupcima izazvale bijes ustanove fakulteta, a time i stedenata.

"Pozivamo kolege, kako sa našeg, tako i sa drugih fakulteta Univerziteta u Sarajevu da nam se pridruže i da zajedno pokažemo naš stav po pitanju dešavanja, te da zatražimo sankcije za kolegice", poručili su.

Nakon nedoličnog ponašanja studentica reagovao je i dekanat fakulteta.

"Fakultet je 12. jula zaprimio prijavu o mogućem neadekvatnom ponašanju studentice na društvenim mrežama, kao i o sadržaju privatne prepiske između studenata te da je dekan fakulteta već jutros poduzeo aktivnosti u okviru svojih nadležnosti ka utvrđivanju činjeničnog stanja i okolnosti u vezi ove prijave", navedeno je u saopćenju fakulteta koje potpisuje dekan Ahić.