Sarajevo će krasiti stari ukrasi, a pojedini čekaju paljenje još od Bajrama

Piše: I. P./Klix.ba
1.12.2015. u 19:00
0
33
Sarajevo će krasiti stari ukrasi, a pojedini čekaju paljenje još od Bajrama
0
Novogodišnji praznici, kao i svake godine do sada, znače i ukrašavanje gradskih ulica i trgova u mnogim mjestima i gradovima naše zemlje.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba


Isti scenarij čeka i Sarajevo čije će ukrašavanje početi uskoro, a koje će sprovoditi preduzeće Park. Najveći dio, odnosno pripremni radovi na ukrašavanju gradskih ulica ukrasnim svjetlosnim elementima u velikoj mjeri su završeni i samo se čeka vrijeme za otpočinjanje poslova na terenu.

"Svjetlosna dekoracija koja ukrašavala gradske ulice povodom bajramskih praznika ostala je montirana na sajlama, samo je isključena s električne mreže. Pred nastupajuće božićne praznike bit će ponovo puštena u rad, naravno uz potrebno prilagođavanje i doradu. Popravke demontiranih dekorativnih elemenata (korištenih prošlih godina) u našem skladišnom prostoru su već završene i samo se čeka vrijeme kada će početi njihovo montiranje na stubove javne rasvjete i sajle", rečeno je za Klix.ba iz KJKP Park.

Dekorisanje gradskih ulica i trgova počet će u prvoj polovini decembra, a radnici Parka su ovih dana angažirani na pripremnim radovima za ovogodišnji Sarajevo Holiday Market.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba


Nažalost, dekorisanje i ukrašavanje svjetlosnim elementima ulica i trgova Kantona Sarajevo, zbog finansijskih prilika neće biti mnogo drugačije u odnosnu na prošle godine.

"Ove godine dekorativnim elementima bit će ukrašene veće i prometnije ulice i trgovi i to, između ostalih, trg na Baščaršiji, ulice Ferhadija i Maršala Tita, raskrsnica na Čengić Vili, raskrsnica na Stupu, Lukavička cesta, trg na Dobrinji, Rustempašina ulica na Ilidži, ulica Jošanička u Vogošći i druge. Osim toga, u pojedinim ulicama svjetlosnim zavjesama bit će ukrašeno nekoliko desetina stabala na području Kantona, a stubovi javne rasvjete će biti ukrašeni dekorativnim svjetlosnim elementima u obliku pahuljice, fenjera, svjetlosne zvijezde i slično", rečeno je iz Parka.

Uključivanje dekorativnih elemenata tokom večernjih sati počet će u drugoj polovini decembra, prije božićnih praznika, a njihovo isključenje i demontaža planirani su za drugu polovinu januara 2016. godine.

U skladu s vremenskim prilikama, zajedno sa demontažom, ove aktivnosti preduzeća Park trebale bi biti završene do početka februara.


Komentari (33)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: