|

Sarajevo će biti domaćin Dječijeg sajma pod sloganom "Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno"

Sarajevo će biti domaćin Dječijeg sajma pod sloganom "Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno"
142
Klix.ba
29.10.2019. u 08:25
1
komentara
142

dijeljenja
Sarajevo će biti domaćin Dječijeg sajma pod sloganom "Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno"
U periodu od 15. do 17. novembra u Dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu održat će se šesti po redu Dječiji sajam u organizaciji firme Makako i Udruženja Moderno društvo.
Ovaj jedinstveni događaj za djecu u BiH, prateći globalne trendove ove godine u fokus se stavlja edukacija mališana na temu očuvanja prirode. Ovogodišnji Dječiji sajam će organizirati radionice o važnost odlaganja otpada, reciklaže i štednje papira.

Za vrijeme održavanja sajma u dvorani će se postaviti male reciklažne kontenjere, označene po vrsti otpada. "Vratimo se prirodi dok još imamo čemu", poručuje direktorica Dječijeg sajma Maja Kojundžić Graholski.

"Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno", ovogodišnji je slogan najvećeg događaja u Bosni i Hercegovini za malu raju, u čijem festivalskom programu nastupi preko 1500 djece uzrasta do 12 godina.

"Ovogodišnji Dječiji sajam će organizirati radionice o važnost odlaganja otpada, reciklaže i štednje papira. Za vrijeme održavanja sajma u dvorani ćemo postaviti male reciklažne kontenjere, označene po vrsti otpada", poručuje Kojundžić Graholski.

Od najranije dobi je važno naučiti šta znači pravilno odlaganje otpada. Djeca mogu biti sjajan korektiv i svojim roditeljima. Oni uče od nas, a mi učimo od njih, poručila je.

"U suradnji s našim partnerima kroz edukativne, ali djeci zabavne radionice, fokus ćemo staviti i na mjere opreza i zaštite tokom mjeseci koji slijede, odnosno dana kad je alarmantno visoka zagađenost zraka u Sarajevu. Naša je obaveza da na svaki mogući dostupan način, zaštitimo našu djecu", dodala je Kojundžić Graholski.

U festivalskom dijelu programa Sajma mališani plesom, recitacijom, koncertom, igrokazom pričaju dječije priče o odrastanju, jačaju samopouzdanje i kreativnost kroz stvaralaštvo te uče o nenasilnom ponašanju i važnosti tolerancije od najranije dobi.

Na sajmu se mališani imaju priliku družiti s dječijim super junacima, takmičiti se i osvajati lijepe poklone i zabavljati uz mnoge besplatne zabavne sadržaje koje i ove godine pripremaju sponzori i partneri sajma Becutan, Bh Telecom, Corn Flips, Dukat, Vitinka, Violeta, Signal, Coccolino, Malac Genijalac, Sunnyland, Rox i mnogih drugih, poručuju organizatori.

Sajam se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i sporta KS, Grada Sarajeva, Općine Centar i Novi Grad. Ulaz na sajam je besplatan.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...