Školovanje u BiH i Irskoj
0

Sarajevo Business School vrši upis novih studenata

Sarajevo-x.com
Sarajevo Business School, studij koji je pokrenuo Ekonomski fakultet u Sarajevu u saradnji sa međunarodnim partnerima, 15.06.2009. objavljuje upis druge generacije studenata na međunarodne dodiplomske i prvu generaciju studenata na postdiplomski studij.

Veoma važna činjenica je da ovaj studij ima međunarodnu akreditaciju kvaliteta. Na dodiplomskom programu, koji se izvodi u potpunosti na engleskom jeziku, predavači su eminentni profesori sa Univerziteta u Sarajevu i Griffith College Dublin (koji je najveći privatni univerzitet u Irskoj), kao i drugi inostrani predavači. Sarajevo Business School predstavlja ključni program za Ekonomski fakultet u Sarajevu zbog sve veće međunarodne orijentacije Fakulteta, kao i vizije da u narednom periodu i sam postane priznat na svjetskom nivou.

Koncept dodiplomskih studija podrazumijeva da studenti prve dvije godine studija pohađaju u Sarajevu, dok se treća godina studija pohađa u Dublinu. Nakon završetka studija, polaznik dobija dvije diplome, diplomu Univerziteta u Sarajevu, te diplomu koledža Griffith College Dublin, koja je međunarodno priznata.

Studenti koji se odluče za upis na međunarodni dodiplomski studij u okviru Sarajevo Business School mogu odabrati slijedeće oblasti: Business, Business and Law, Computing and Business, Accounting and Finance i Journalism and Visual Media.

Ove godine Sarajevo Business School upisuje i prvu generaciju jednogodišnjeg MSc i MBA programa pod nazivom "International Business and Management". Studij se izvodi u Sarajevu, nastava je djelimično na engleskom, a djelimično na našem jeziku, te student nakon završetka dobija tri diplome – diplomu Univerziteta u Sarajevu, Griffith College Dublin iz Irske i Notthingam Trent University iz Engleske, koji je također partner na ovom studiju.

Ekonomski fakultet u Sarajevu, u saradnji sa svojim partnerima, poziva sve zainteresirane da dođu na Dan otvorenih vrata Sarajevo Business School koji će se održati u srijedu, 17. 06. 2009. godine sa početkom u 17:00 sati za dodiplomske programe i sa početkom u 18:00 za MSc i MBA program.