Noć trošenja
943

Sarajevo: Black Friday nastavlja praviti saobraćajni haos, shopping centri rade punom parom

I. P.
Građane glavnog grada Bosne i Hercegovine cijeli dan potresa shopping groznica koju je donio Black Friday, jedinstven dan u godini kojeg prate velika sniženja. Zainteresovanost potrošača je, posljedično, izazvala velike gužve u centru Sarajeva.
Gužva nije značajno manja u odnosu na zabilježenu situaciju u podne kada je zabilježen saobraćajni haos okom reportera portala Klix.ba. Štaviše, s obzirom na standardno vrijeme špice oko 17 sati i povratak sa posla, gužve su postale nešto veće.

Pored velikog broja automobila čiji vozači i putnici nestrpljivo traže bilo kakav slobodan prostor za parkiranje, zone za šetanje i trotoari su također napućeni pješacima sa punim kesama.

S obzirom na gužve i veliki broj građana na ulicama, Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovalo je povećan broj policajaca koji prisustvom čuvaju red i sprječavaju nakanu eventualnih džeparoša. Također, prisutan je veći broj sapbraćajnih policajaca koji dodatno regulišu protok automobila.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Tramvajski saobtraćaj je još uvijek reduciran na relaciju Ilidža - Željeznička stanica.

Najveće gužve su na Marijin-Dvoru kojeg karakterišu neki od najvećih shopping centara u gradu, pa i u državi, a ništa bolja situacija nije ni u Titovoj ulici koja je također popunjena nekim od najpopuarnijih prodavnica.