{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Baščaršija prepuna šetača i turista

A
8.10.2014. u 19:18
192
49
Sarajevo: Baščaršija prepuna šetača i turista
192
Stari dijelovi Sarajeva bili su danas prepuni šetača, koji uživaju u temperaturama koje su, prema svemu sudeći, natprosječne za ovo doba godine.
U suncu i lijepom vremenu uživaju i oni najmlađi kojima najveće zadovoljstvo predstavlja igra s baščaršijskim golubovima.

Sokacima se širi miris prepoznatljivih bh. jela, tucane kahve, prečenih kukuruza i kestena.

Turistički vodiči starogradskim ulicama provode grupe turista od kojih mnogi dolaze čak iz daleke Kine, Japana, Australije kao i evropskih zemalja poput Belgije, Danske, Švedske, Turske pa sve do susjedne Hrvatske.

Suveniri su itekako zanimljivi stranim gostima BiH te prodavači imaju pune ruke posla. Kako kažu, turistima su najzanimljivije mini replike sarajevskog Sebilja, zatim starogradskih džamija te privjesci i nakit.

U šetnji gradom mogu se susresti i turisti koji se rado zanimaju za prošlost grada. Najinteresantnije su im "Sarajevske ruže" te kulturno-historijske znamenitosti iz perioda Austo-ugarske i Osmanskog carstva.

Da ih današnje temperature podsjećaju na proljetne, potvrdili su brojni građani Sarajeva koji uživaju u sunčanom popodnevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: