BiH
0

Sarajevo: 78-godišnjak pretučen na smrt

NINA
Mate i Danko Kovačević te Senad Dugonjić sinoć su u sarajevskom naselju Otes na smrt pretukli 78-godišnjeg oca, odnosno djeda Silvestera Kovačevića.

Po zadobivanju teških ozljeda starac je u besvjesnom stanju prevezen u Centar urgentne medicine bolnice Koševo. Dežurni liječnici u toj ustanovi konstatirali su da su mu polomljene kosti glave i da je u dubokoj komi. I pored svih pokušaja da se izbore za njegov život, starac je preminuo oko 22 sata.

Uviđaj su obavili pripadnici kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova i tužiteljica Elvira Stanojlović.

Prema neslužbenim saznanjima, u porodičnoj kući na Otesu došlo je do žestoke svađe između sinova Mate i Danka Kovačevića i unuka Senada Dugonjića s jedne strane i djeda Silvestera Kovačevića s druge strane. Mate Kovačević je istražnim tijelima kazao da je otac tokom svađe imao nož kojim ih je namjeravao ozlijediti, a da bi se obranio, pogodio ga je ciglom u glavu.

"U kasnim popodnevnim satima pripadnici MUP-a su predali izvještaj i sudionike ovoga događaja Tužilaštvu. Tužiteljica je obavila saslušanje Mate Kovačevića i nije isključeno da se istražni postupak proširi i na Danka i Senada", kazao je Oleg Čavka iz Ureda kantonalnog Tužilaštva.

Kako se doznaje, starac je bio u dugogodišnjem sukobu sa svojim sinovima i unukom i nesreća se ovaj put dogodila kad je Silvester pokušao spriječiti još jednu zabavu svog unuka.