{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo 2009. domaćin gradovima nositeljima poruke mira

F
12.9.2007. u 12:35
0
0
Sarajevo 2009. domaćin gradovima nositeljima poruke mira
0
Sarajevo 2009. domaćin gradovima nositeljima poruke mira
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Marin Ivanišević prisustvovali su Generalnoj skupštini Međunarodne asocijacije gradova nosilaca poruke mira, koja je od 4. do 8. septembra održana u Kruševcu, saopćeno je iz Gradske uprave.
Na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini donesena je odluka da se Grad Sarajevo kao grad nosilac poruke mira primi u Izvršni odbor Asocijacije.

Prihvaćena je i kandidatura Sarajeva da 2009. godine bude domaćin zasjedanja Generalne skupštine IAPMC-a. Generalna tema ovogodišnje Skupštine IAPMC-a bila je "Nove prijetnje svjetskom miru: kršenje međunarodnog i ljudskih prava“, a gradonačelnica Sarajeva podnijela je izvještaj o aktivnostima Grada Sarajeva u oblasti predstavljanja solidarnosti i razumijevanja između ljudi, suprotstavljanja ratu i siromaštvu te poštivanja ljudskih prava i slobode mišljenja i izbora.

Gradonačelnica je podsjetila da je Grad Sarajevo, u svojstvu člana Asocijacije i u skladu s njenim Statutom, apelovao za mirno i diplomatsko rješenje sukoba na Bliskom istoku, da je učestvovao na Evropskom kongresu Handy cup u italijanskom gradu čija je tema bila izgradnja mira, da je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji u Madridu posvećenoj politici globalizacije gradova, te da je na 4. svjetskom samitu gradonačelnika u Istanbulu u aprilu Grad Sarajevo dobio prestižnu nagradu "za multikulturalnu koegzistenciju".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: