{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo 2009. domaćin gradovima nositeljima poruke mira

F
12.9.2007. u 12:35
0
0
Sarajevo 2009. domaćin gradovima nositeljima poruke mira
0
Sarajevo 2009. domaćin gradovima nositeljima poruke mira
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Marin Ivanišević prisustvovali su Generalnoj skupštini Međunarodne asocijacije gradova nosilaca poruke mira, koja je od 4. do 8. septembra održana u Kruševcu, saopćeno je iz Gradske uprave.
Na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini donesena je odluka da se Grad Sarajevo kao grad nosilac poruke mira primi u Izvršni odbor Asocijacije.

Prihvaćena je i kandidatura Sarajeva da 2009. godine bude domaćin zasjedanja Generalne skupštine IAPMC-a. Generalna tema ovogodišnje Skupštine IAPMC-a bila je "Nove prijetnje svjetskom miru: kršenje međunarodnog i ljudskih prava“, a gradonačelnica Sarajeva podnijela je izvještaj o aktivnostima Grada Sarajeva u oblasti predstavljanja solidarnosti i razumijevanja između ljudi, suprotstavljanja ratu i siromaštvu te poštivanja ljudskih prava i slobode mišljenja i izbora.

Gradonačelnica je podsjetila da je Grad Sarajevo, u svojstvu člana Asocijacije i u skladu s njenim Statutom, apelovao za mirno i diplomatsko rješenje sukoba na Bliskom istoku, da je učestvovao na Evropskom kongresu Handy cup u italijanskom gradu čija je tema bila izgradnja mira, da je učestvovao na Međunarodnoj konferenciji u Madridu posvećenoj politici globalizacije gradova, te da je na 4. svjetskom samitu gradonačelnika u Istanbulu u aprilu Grad Sarajevo dobio prestižnu nagradu "za multikulturalnu koegzistenciju".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: