BiH
0

Sarajevo: 20.000 KM za udruženja Oaza i Obrazovanje gradi BiH

FENA
Organizatori Diplomatskog zimskog sajma "Prijateljstvo i nada", koji su organizirali predstavnici ambasada i konzularnih predstavništa u BiH, uručili su danas sredstva prikupljena na ovom sajmu udruženjima "Oaza" i "Obrazovanje gradi BiH".

Na ovom sajmu prodavani su proizvodi prepoznatljvi za određene države - Francuska je ponudila tradicionalne sireve; SAD su predstavljene božićnim kolačićima; Španija je pripremila poznatu paelu; Švicarska svoj raclette od sira, a orgnizirana je i tombola.

Supruga američkog ambasadora i jedna od organizatorica Sajma Danuta Moon rekla je da će oba ova udruženja dobiti po pola prikupljenog iznosa.

"Prikupljeno je oko 20.000 KM i mi smo vrlo ponosni na taj rezultat. Zahvaljujem se svim ambasadama, izlagačima i donatorima koji su nam pomogli u organizaciji sajma", izjavila je Moon.

Izvršna direktorica Udruženja Oaza Adisa Pamuk kazala je da su njihovi štićenici presretni jer će ova sredstva omogućiti njihovo putovanje na takmičenje u Malmo.

"Mi ćemo već sutra rezervisati i platiti putovanje za šest naših članova na takmičenje Malmo Open i zahvaljujem se svima koji su učestvovali u prikupljanju ovih sredstava", dodaje Pamuk.

Projekt menadžer udruženja Obrazovanje gradi BiH Mersiha Tufekčić rekla je da će sredstva koja su danas dobili biti iskorištena za stipendiranje desetero njihove djece.

"To će biti jednogodišnje stipendije koje će trajati od januara do decembra slijedeće godine", istakla je Tufekčić.