{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saradnja Udruženja bh. novinara i FPN

F
7.11.2008. u 13:01
0
0
Saradnja Udruženja bh. novinara i FPN
0
Saradnja Udruženja bh. novinara i FPN
Generalna tajnica Udruženja BH novinari Borka Rudić i prodekan za nastavu na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Sarajevu Nerzuk Ćurak potpisali su danas Sporazum o uspostavljanju suradnje koji je namijenjen za unapređenje znanja i praktičnih vještina studenata novinarstva i njihovo kvalitetnije uključivanje u medijsku zajednicu i profesionalno bavljenje navinarstvom.
Na skupu, upriličenom tim povodom na FPN-u, potpisnici su istaknuli značaj tog dokumenta i kazali da su se na taj način predstavnici FPN-a - Odsjeka za žurnalistiku i Udruženja BH novinari sporazumjeli o uspostavljanju suradnje u edukaciji studenata, organiziranju zajedničkih edukativnih radionica i pripremi projekata od interesa za razvoj studija žurnalistike i Udruženja.

Sporazumom su predviđene radionice o temama naslovljenim kao novinarska praksa i medijske slobode, etički standardi u bh. novinarstvu, primjena Zakona o slobodi pristupu informacijama i Zakon o zaštiti od klevete kao instrument zaštite javnosti od neprofesionalnog novinarstva.

Predviđeno je i zajedničko djelovanje u pripremi i realiziranju aktivnosti i projekata od interesa za unapređenje nastave na FPN-u, a u skladu sa zahtjevima Bolonjskog procesa. Sporazum je označen kao prvi takve vrste u BiH.

I studenti žurnalistike FPN-a u Sarajevu Dijana Duvnjak i Igor Krajišnik izrazili su zadovoljstvo tim dokumentom i naglasili da je za studente tog smjera praksa naročito važna. Istaknuli su član 2. Sporazuma koji podrazumijeva sudjelovanje studenata novinarstva u aktivnostima Udruženja i uključuje međunarodnu razmjenu i odlazak na studijska putovanja van BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: