BiH
0

Saradnja Slovačke i Bijeljine u oblasti poljoprivrede

SRNA
Predstavnici Privredne komore regije Trnovo iz Slovačke razgovarali su danas sa predstavnicima opštine Bijeljina o uspostavljanju partnerskih odnosa i mogućnosti potpisivanja sporazuma o budućoj saradnji u oblasti poljoprivrede.

"Cilj naše posjete je da pronađemo partnera sa ovih prostora za dalju saradnju i nadam se da će to biti u oblasti poljoprivrede", rekao je potpredsjednik regionalne Privredne komore Trnovo iz Slovačke Juraj Čajkov.

On je podsjetio da u ovoj slovačkoj regiji ima 100 preduzeća koja mogu ostvariti saradnju sa partnerima u opštini Bijeljina.

Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Bijeljina Predrag Jović rekao je nakon sastanka da je bijeljinska delegacija nedavno boravila u posjeti Privrednoj komori regije Trnovo, koja je najjača industrijska oblast u Slovačkoj.

Jović je istakao da je posjeta Privrednoj komori Trnovo rezultirala dogovorom sa regionalnom slovačkom razvojnom agencijom za donaciju od 120.000 eura za jedan od projekata u oblasti poljoprivrede u opštini Bijeljina.