|

Saradnja sarajevskog i Univerziteta "Sulejman Demirel"

Saradnja sarajevskog i Univerziteta "Sulejman Demirel"
0
F
FENA
31.10.2007. u 12:12
0
komentara
0

dijeljenja
Saradnja sarajevskog i Univerziteta "Sulejman Demirel"
Predstavnici Univerziteta "Sulejman Demirel" iz turskog grada Isparta i Univerziteta u Sarajevu potpisali su danas Protokol o četverogodišnjoj međuuniverzitetskoj saradnji.
Protokol predviđa razmjenu studenata, nastavnog osoblja te realizacije različitih naučno-nastavnih projekata.

"Projekti će uključivati i modernizaciju univerziteta i razmjenu iskustava. Veoma je bitno da se u visokoškolsko obrazovanje naših univerziteta konstantno uvode nova naučna i tehnološka dostignuća kako bismo bili u mogućnosti da konkuriramo ostalim univerzitetima u svijetu", kazao je prilikom potpisivanja Protokola prorektor Univerziteta "Sulejman Demirel" prof. dr. Vecihi Kerdimir.

Rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Faruk Čaklovica istakao je prijateljski odnos dvaju univerziteta u periodu 1992.-1995. te podsjetio da su turski univerziteti "otvorili vrata" za studente iz BiH.

"Suradnja me izuzetno raduje i mislim da ćemo različitim projektima i razmjenom iskustava uveliko doprinijeti približavanju BiH i Turske Evropi", izjavio je Čaklovica.

Predstavnici univerziteta iz Isparte prezentirali su razvoj, standarde, način obrazovanja te kapacitete ove obrazovne institucije, izrazivši uvjerenje da će se suradnja na akademskom nivou višestruko isplatiti.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.