{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saradnja Općine Centar i Arhitektonskog fakulteta

S
Sarajevo-x.com
21.3.2012. u 15:12
0
1
Saradnja Općine Centar i Arhitektonskog fakulteta
0
Saradnja Općine Centar i Arhitektonskog fakulteta
Načelnik Općine Centar Dževad Bećirević i dekanesa Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu prof. dr Rada Čahtarević potpisali su u prostorijama Fakulteta (Patriotske lige 30) 9. marta 2012. godine sporazum o stručnoj saradnji u oblasti arhitekture i urbanizma, imajući u vidu trenutno stanje u oblasti arhitekture i urbanizma na području središnje sarajevske općine i potrebu za stručnom saradnjom radi lakšeg planskog upravljanja u oblasti prostornog planiranja kao jednog od najznačajnijih razvojnih resursa Općine.
U cilju unapređenja stručne saradnje i zajedničkog djelovanja u oblasti razvoja arhitektonske misli i urbanizma na području općine Centar, sporazumom je utvrđeno da će Arhitektonski fakultet pripremiti pojedinačne prijedloge projekata iz oblasti arhitekture i urbanizma prema prioritetima usklađenim sa Općinom te učestvovati u kreiranju i realizaciji pojedinačnih projekata vezanih za šire područje Općine, ali i njeno uže gradsko jezgro.

Osim toga, predviđena je i savjetodavna saradnja po pojedinačnim projektima putem zajedničkog radnog tijela za arhitekturu i urbanizam, kojeg čine predstavnici općinske Službe za prostorno uređenje i komunalne poslove i Arhitektonskog fakulteta. Ovo radno tijelo će imati isključivo savjetodavni karakter, koji će nadležnom općinskom organu pomagati u donošenju stručnog suda vezano za pojedinačne probleme, a na osnovu znanja i pravila struke kao i moralnog kodeksa.

Sporazumom koji će važiti u naredne dvije godine, uz mogućnost produženja, planirano je i zajedničko učešće ove dvije institucije u promotivnim aktivnostima za pojedine projekte i saradnji sa medijima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: