{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saopštenje iz PMF-a pred ročište protiv Emira Turkušića

F
3.2.2009. u 16:22
0
1
Saopštenje iz PMF-a pred ročište protiv Emira Turkušića
0
Saopštenje iz PMF-a pred ročište protiv Emira Turkušića
Objavljivanje informacije na web stranici Federalne policijske uprave o navodnoj zloupotrebi položaja ili ovlaštenja na Prirodno-matematičkom fakultetu Sarajevo, preneseno u medijima prije nego što je dostavljeno Tužilaštvu Kantona Sarajevo, dio je medijske pripreme pred ročište zakazano za 6. februar u vezi s radnopravnim sporom dr. Emir Turkušić protiv Prirodno-matematičkog fakulteta Sarajevo.
Ovo se navodi u saopćenju za javnost Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF), koje je potpisao dekan fakulteta prof.dr. Muriz Spahić.

U saopćenju se napominje da istekom izbornog perioda i neizborom u nastavničko zvanje dr. Emira Turkušića od Nastavno-naučnog vijeća fakulteta, njemu prestaje radni odnos u zakonom propisanom roku.

"Kontinuitet sprege dr. Emira Turkušića s pojedincima unutar policijskih organa zbog kojih je svojevremeno komesar Policije Kantona Sarajevo bio primoran da se javno izvini tadašnjem dekanu Prirodno-matematičkog fakulteta, je očito još prisutan", navodi se u saopćenju.

Dodaje se da je dr. Emir Turkušić, u svojstvu ministra za obrazovanje i nauku Kantona Sarajevo, svojim prekoračenjem ovlaštenja doveo u blokadu rad Prirodno-matematičkog fakulteta Sarajevo od marta 2005. godine do donošenja pravosnažne presude o nezakonito provedenoj proceduri imenovanja dekana dr. Nenada Tanovića u martu 2007., saopćio je PMF.

Dodaje se da je Prirodno-matematički fakultet pokrenuo prijavu protiv dr. Emira Turkušića 2004. godine, koja nikada nije procesuirana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: