Sarajevo
0

Saobraćajni haos zbog nestanka struje

Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com
Pojedini dijelovi Sarajeva su danas oko 16:30 sati ostali bez snabdijevanja električnom energijom.

Nestanak struje prouzrokovao je saobraćajni haos u centru grada. Semafori nisu radili, zaustavljen je tramvajski i trolejbuski saobraćaj, a raskrsnice su bile zakrčene vozilima.

I današnja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu prekinuta je oko 17 sati zbog nestanka struje u zgradi Parlamenta.

Iz Elektrodistribucije Sarajevo javljaju da je došlo do kvara u 110 kV transformatorskoj stranici Skenderija dana u 16:37 sati su bez napajanja električnom energijom ostala područja: dio Starog Grada, Centra i Novog Sarajeva. Prema njihovim informacijama, ekipe Elektroprenosa BiH rade na otklanjanju kvara.

Budući da su sve distributivne trafostanice u funkciji, elektromonterske ekipe Elektrodistribucije Sarajevo da za sve lokalitete, za koje je moguće, obezbijede snabdijevanje električnom energijom iz alternativnih izvora.

U novom saopštenju Elektrodistribucije Sarajevo, navodi se da su električnu energiju već dobili tramvajski i trolejbuski saobraćaj, kao i sva područja osim dijela Novog Sarajeva (Grbavica, Kovačići, dio prema Vracama).

Iz Elektrodistribucije mole građane koji dobijaju električnu energiju racionaliziraju potrošnju kako bi alternativni izvori i mreža mogli podnijeti dodatno opterećenje.