{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Saobraćaj u Sarajevu: Dodatnih 20 lokaliteta bit će pokriveno video nadzorom

27.8.2015. u 16:59
41
30
Saobraćaj u Sarajevu: Dodatnih 20 lokaliteta bit će pokriveno video nadzorom
41
Saobraćaj u Sarajevu: Dodatnih 20 lokaliteta bit će pokriveno video nadzorom
Foto: Klix.ba/Arhiv
Na prijedlog Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici dala saglasnost i zeleno svjetlo za nabavku i instaliranje dodatnih stacioniranih radarskih sistema i sistema dodatnog video nadzora, kako je predviđeno Elaboratom koji uređuje ovu oblast u Kantonu Sarajevo.
Trenutni sistem radara i video nadzora star je deset godina i, kako je naglašeno, ne pokriva sve bitne tačke koje su važne za operativni rad iz nadležnosti Ministarstva. Nakon što se provedu potrebne procedure i pripreme, stacionirani radarski sistem sa svom potrebnom opremom biće postavljen na dodatnih 17 lokacija.

Zbog efikasnijeg rada Jedinice za saobraćaj, boljeg protoka saobraćaja i povećanja opće bezbjednosti, pored dosada devet lokacija koje su djelimično ili potpuno bile pokrivene video nadzorom, novih 20 lokaliteta dobit će video nadzor sa potpunim pokrivanjem odabranih lokaliteta od interesa. Procijenjeno je da bi sredstva za nabavku i instaliranje ove opreme, bila obezbjeđena po principu samofinasiranja, odnosno da se potencijalnom dobavljaču plaćanja obavljaju iz prihoda od naplaćenih novčanih kazni.

Vlada je utvrdila i prema Skupštini uputila Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za promjenu naziva škole Javna ustanova Srednja trgovačka škola Sarajevo u Javna ustanova Srednja poslovno – komercijalna i trgovačka škola Sarajevo. Na ovaj način izašlo se u susret zahtjevu Škole koja je predočila u svojim aktima da naziv škole treba da odražava oblasti i struke u školovanju kao i zanimanja koja se školuju u određenoj školi, a sve sa ciljem prepoznatljivosti na tržištu rada, a što bi bilo usklađeno sa novim predloženim nazivom škole.

Vlada je dala saglasnost na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove "Kantonalni centar za socijalni rad" da se Adnan Podžo, magistar nauka iz oblasti sporta i tjelesnog odgoja, imenuje za direktora ove javne ustanove.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: