{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sankcije Mirsadu Huseinbašiću

F
29.1.2009. u 16:28
0
0
Sankcije Mirsadu Huseinbašiću
0
Sankcije Mirsadu Huseinbašiću
Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) je danas na sjednici, koja je tematski bila posvećena problematici sukoba interesa, donijela Odluku o izricanju sankcije Mirsadu Huseinbašiću zbog povrede odredaba člana 5. stav (1) Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, odnosno zbog istovremenog obavljanja funkcija savjetnika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH i člana Nadzornog odbora BH Telecom Sarajevo.
Mirsadu Huseinbašiću je izrečena sankcija nepodobnosti za kandidovanje za bilo koju funkciju izabranog zvaničnika, nosioca izvršne dužnosti ili savjetnika u toku četiri godine počevši od dana donošenja odluke tj. od 29. januara 2009. godine i novčana kazna od 5.000 KM.

Protiv odluke Centralne izborne komisije BiH može se izjaviti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH, u roku od 15 dana od dana prijema odluke.

Na istoj sjednici, nadležna služba je informirala Centralnu izbornu komisiju BiH o do sada pribavljenim činjenicama i dokazima u slučaju prijave protiv Nedžada Brankovića kojom se iznosi sumnja o postojanju kršenja obaveza prema propisima iz oblasti sukoba interesa.

Centralna izborna komisija BiH će odmah zatražiti izjavu od Nedžada Brankovića o navodima sadržanim u prijavi, saopćio je Ured za informiranje CIKBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: