BiH
0

Sanjina Bećiragića glavom udario policajac Jozo Anđić

FTV
Policajac Jozo Anđić fizički je napao urednika Federalne televizije Sanjina Bećiragića, koji je namjeravao prisustvovati Skupštini dioničara Javnog preduzeća "Elektroprivrede BiH" koja se održala jučer.

Anđić je Bećiragića udario glavom u nos, što je, prema Bećiragićevim nalazima s Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, uzrokovalo napuknuće kosti nosa. Bećiragić je incident prijavio policiji i redakciji FTV-a, nakon čega su u zgradu "Elektroprivrede" došli pripadnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Unutrašnje kontrole. Dodao je da mu nije poznat motiv napada. Pokrenuta je istraga, što je potvrđeno i u saopćenju Federalne uprave policije.

"Šokirani smo siledžijskim fizičkim napadom načelnika odjeljenja Jedinice za zaštitu ličnosti i objekata Uprave policije federalnog MUP-a Joze Anđića na našeg urednika Sanjina Bećiragića", stoji u saopćenju kolegija Radio-televizije Federacije BiH. Kolegij upućuje najoštriji protest Upravi policije od koje zahtijeva Anđićevo hitno zakonsko sankcioniranje. "Iskreno vjerujemo da će nadležne institucije Federalnog MUP-a nakon provedene istrage najoštrije sankcionirati policajca Anđića i zauvijek ga udaljiti iz policijskih struktura, a nadamo se da će i pravosudne institucije u Bosni i Hercegovini adekvatno zakonski kazniti batinaša koji je zloupotrebljavajući službeni položaj napao našeg kolegu", navodi se u saopćenju.

Napad na Sanjina Bećiragića osudio je i federalni premijer Nedžad Branković, koji je prisustvovao Skupštini dioničara Elektroprivrede u zgradi Energoinvesta, gdje se napad i desio.