Popunjavanje kabineta
19

Sanja Vlaisavljević imenovana za savjetnicu ministrice Ankice Gudeljević

Klix.ba
Sanja Vlaisavljević
Sanja Vlaisavljević
Direktorica Centra za kulturu dijaloga Sanja Vlaisavljević imenovana je za savjetnicu HDZ-ove ministrice civilnih poslova BiH Ankice Gudeljević.

Novi ministri u Vijeću ministara BiH započeli su proces formiranja svojih kabineta i to imenovanjem šefova kabineta i savjetnika. Nova ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević odlučila je da za savjetnicu imenuje Sanju Vlaisavljević.

Vlaisavljević je prošle godine pažnju javnosti izazvala pojedinim objavama na svom Facebook profilu, što je protumačeno kao neprimjereno i diskriminirajuće prema određenim nacionalnostima.

Jedna od upečatljivih objava je i ona u kojoj je primijetila da se u bosanskohercegovačkom pravosuđu kritikuju samo Hrvati i Srbi, dok su Bošnjaci, prema njenim shvatanjima, pošteđeni.

"Primjećujem da su najveći problemi bh. pravosuđa uobličeni u: Gordani Tadić, Ružici Jukić i Milanu Tegeltiji... Dva Hrvata i Srbin! Zgodno! I uklapa se u opću sliku! Dok je Mesdžida Kreso godinama vladala (kao maršal) pravosuđem, sve je bilo baš kako i priliči. Svaka riječ protiv, odakle god bi dolazila, bila je javno osuđivana kao najveće zlo protiv protiv pravosuđa", napisala je Vlaisavljević.

Nova savjetnica ministrice civilnih poslova BiH najvjerovatnije će se morati povući, ukoliko već nije, s pozicije direktorice Centra za kulturu dijaloga s obzirom na to da je proteklih godina ovo udruženje dobijalo grant sredstva od Vijeća ministara BiH na prijedlog upravo Ministarstva civilnih poslova BiH.