Kadar SBB-a
60

Sanela Prašović: Nemam nikakve veze s firmom TIM System

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Drugim konkursom Turističke zajednice Kantona Sarajevo je podijeljeno oko pola miliona KM udruženjima, fondacijama i drugim pravnim subjektima. Među njima se nalazi i firma TIM System koja je dobila 20.000 KM, za koju je Klix.ba naveo da je u vlasništvu supruga Sanele Prašović.
Međutim, ova zastupnica SBB-a u Parlamentu FBiH poslala je demant na danas objavljeni članak na portalu Klix.ba u kojem navodi kako se razvela i kako nema nikakve veze s bivšim suprugom Nehrudinom Gadžom i firmom TIM System.

"Vlasnik firme TIM System nije moj suprug. Brak je sudski okončan početkom 2019. godine. Ja osobno nemam nikakvu vezu niti vlašnistvo s firmom koju navodite", navela je Prašović.

Podsjećamo da je Turistička zajednica KS, na čijem je čelu Nermin Muzur, na drugom konkursu za dodjelu bespovratnih novčanih sredstava za realizaciju projekata, programa i sličnih aktivnosti značajnih za razvoj i promociju turizma odlučila dodijeliti sredstva i nekim subjektima koji se mogu dovesti u vezu s trenutno vladajućom koalicijom u Kantonu Sarajevo.

Među njima se nalaze projekti članova Naroda i pravde Seje Bukve i Elvedina Okerića te firma bivšeg supruga Sanele Prašović TIM System za projekt "Doživi Sarajevo".