{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanela Bešlagić je prva žena iz RS-a u mirovnoj misiji

S
31.7.2011. u 10:23
0
22
Sanela Bešlagić je prva žena iz RS-a u mirovnoj misiji
0
Sanela Bešlagić je prva žena iz RS-a u mirovnoj misiji
Sanela Bešlagić (Foto: SRNA)
U Mirovnoj misiji UN u Liberiji trenutno je angažovana Sanela Bešlagić, pripadnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), koja je i prva žena iz Policije RS raspoređena u nekoj od mirovnih misija.
Portparol MUP-a RS Mirna Šoja rekla je Srni da je mandat Sanele Bešlagić u Liberiji počeo u aprilu ove godine i da je, nakon nešto više od mjesec dana, imenovana za zamjenika šefa Tima za rad policije u zajednici u Monroviji, gdje radi i na tamnošnjoj Policijskoj akademiji.

"Iako se suočila sa novom sredinom - kulturološki, ekonomski i politički potpuno različitoj od one na koju je navikla, Sanela kaže da se uspjela brzo adaptirati, uspostaviti izuzetno dobru saradnju sa lokalnom policijom i lokalnim stanovništvom, te sa kolegama iz policijskih kontigenata drugih država", rekla je Šoja.

Imenovanje Bešlagićeve za zamjenika šefa Tima za rad policije u zajednici, ocijenila je Šoja, predstavlja dobar pokazatelj njenog rada, jer je osim kolega iz drugih zemalja, koji su duže od nje u Misiji, dobila zadatak da vodi Tim za vrijeme odsustva šefa.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Bešlagićeva je istakla da nova iskustva koja svakog dana stiče u Misiji UN smatra izuzetno važnim i vrijednim.

"Ovo je veliki izazov za mene i bez obzira na predrasude, kao žena do sada nisam imala nikvih neugodnosti ili situacija u kojima se nisam mogla snaći", kaže Bešlagićeva.

Bešlagićeva je u MUP-u RS zaposlena od 2002. godine, gdje je obavljala poslove policajca, vođe Sektora policije i policajca za rad u zajednici u Policijskoj stanici Doboj jedan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: