Pripadnica MUP-a RS u Liberiji
0

Sanela Bešlagić je prva žena iz RS-a u mirovnoj misiji

SRNA
Sanela Bešlagić (Foto: SRNA)
Sanela Bešlagić (Foto: SRNA)
U Mirovnoj misiji UN u Liberiji trenutno je angažovana Sanela Bešlagić, pripadnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), koja je i prva žena iz Policije RS raspoređena u nekoj od mirovnih misija.

Portparol MUP-a RS Mirna Šoja rekla je Srni da je mandat Sanele Bešlagić u Liberiji počeo u aprilu ove godine i da je, nakon nešto više od mjesec dana, imenovana za zamjenika šefa Tima za rad policije u zajednici u Monroviji, gdje radi i na tamnošnjoj Policijskoj akademiji.

"Iako se suočila sa novom sredinom - kulturološki, ekonomski i politički potpuno različitoj od one na koju je navikla, Sanela kaže da se uspjela brzo adaptirati,  uspostaviti izuzetno dobru saradnju sa lokalnom policijom i lokalnim stanovništvom, te sa kolegama iz policijskih kontigenata drugih država", rekla je Šoja.

Imenovanje Bešlagićeve za zamjenika šefa Tima za rad policije u zajednici, ocijenila je Šoja, predstavlja dobar pokazatelj njenog rada, jer je osim kolega iz drugih zemalja, koji su duže od nje u Misiji, dobila zadatak da vodi Tim za vrijeme odsustva šefa.

<div><div class="bg-gray-200 dark:bg-dark_light -ml-3 -mr-3 md:mx-0 relative bg-opacity-50"><div class="flex items-center"><img style="margin:0 auto;max-height:500px" class="lazyload my-0 mx-auto max-h-300" alt="Foto: SRNA" src="data:image/gif;base64,R0lGODlhAQABAAAAACH5BAEKAAEALAAAAAABAAEAAAICTAEAOw==" data-src="https://static.klix.ba/media/images/vijesti/110731007.1_mn.jpg"></div></div> <figcaption class="mx-0 text-sm text-gray-600 dark:text-gray-400">Foto: SRNA</figcaption></div>

Bešlagićeva je istakla da nova iskustva koja svakog dana stiče u Misiji UN smatra izuzetno važnim i vrijednim.

"Ovo je veliki izazov za mene i bez obzira na predrasude, kao žena do sada nisam imala nikvih neugodnosti ili situacija u kojima se nisam mogla snaći", kaže Bešlagićeva.

Bešlagićeva je u MUP-u RS zaposlena od 2002. godine, gdje je obavljala poslove policajca, vođe Sektora policije i policajca za rad u zajednici u Policijskoj stanici Doboj jedan.