BiH
0

Sanader: RH će izgraditi autocestu i kroz Neum

FENA
Predsjednik HDZ-a Republike Hrvatske (RH) Ivo Sanader kazao je danas u Splitu da ne razumije, unatoč predizbornoj kampanji, one koji su protiv Pelješkog mosta, tim prije što će RH u dogovoru s BiH izgraditi i autocestu kroz Neum.

Sanader je posebno istaknuo kako se ni pedalj hrvatske zemlje na kopnu, ni na otocima neće prodavati ni domaćem ni stranim kupcima.

Rezimirajući prvih deset dana izborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore u Hrvatskoj, Sanader je izjavio da "HDZ vodi ispred SDP-a s tri prema nula (3:0) ", javlja Hina.

Sanader je na konferenciji za novinare rekao kako se "taj zaključak nameće nakon što su izborne kampanje HDZ-a obavljene u Vukovarskoj-srijemskoj, Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, gdje je HDZ", kako je kazao, "naišao na opću potporu građana".

Napomenuo je kako je razlog za to HDZ program, čijih je svih 100 tisuća primjeraka razgrabljeno te da ga stranka zbog velike potražnje ponovno tiska.

Sanader je ocijenio da je SDP-ov program "zbir pukih frazetina i floskula". Ustvrdio je da SDP ima "jedino dvije konkretne stvari" te da su one "obje vrlo loše za Hrvatsku, a to je legalizacija droge i donošenje novih poreza".

Dodao je da "zato, kao predsjednik HDZ-a, poziva svakog građanina da pročita SDP-eov program jer je to najbolja propaganda za HDZ".

Sanader je rekao i da je program HDZ-a podijeljen na pet ključnih projekata. To su smanjenje nezaposlenosti, nastavak gradnje moderne infrastrukture, obrazovanje za sve, veće mirovine i odlučna borba protiv kriminala i korupcije.

Napomenuo je da je u protekle četiri godine vlasti HDZ-a otvoreno 124 tisuće novih radnih mjesta te da je nezaposlenost najniža od kada je stvorena hrvatska država.

"SDP u svom programu nudi šest posto rasta BDP-a a mi smo to već danas nadmašili", kazao je Sanader, dodavši da je njegova Vlada izgradila u svom mandatu 450 km autocesta dok je SDP-ova Vlada u prethodnom mandatu, premda se tim hvalila, izgradila upola manje od HDZ-ove Vlade.

Ocijenio je i da u predizbornoj kampanji "raste agresivnost glavnog oponenta, predsjednika SDP-a Zorana Milanovića" a da "proporcionalno tome SDP tone".