{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanacije brane na jezeru Modrac

F
FENA
18.11.2008. u 17:47
0
0
Sanacije brane na jezeru Modrac
0
Sanacije brane na jezeru Modrac
Direktor Javnog poduzeća za vodoprivrednu djelatnost "Spreča" Enver Ćosićkić kazao je danas u Tuzli da su do sada završene oko dvije trećine radova predviđenih u prvoj fazi sanacije brane na jezeru Modrac.
Ćosićkić je to priopćio na sastanku s premijerom Tuzlanske županije Enesom Mujićem i ministrom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo te županije Amirom Hasićem.

Prezentirajući do sada izvršene radove na sanaciji brane Modrac, čija je prva faza počela u travnju ove godine i obuhvaća sanaciju svodova broj 1 i 2 te dio svoda broj 3, Ćosićkić je izrazio zadovoljstvo kvalitetom izvedenih radova, kao i činjenicom da do sada nije bilo nikakvih izvanrednih događaja tijekom njihove izvedbe.

Sanacija brane dovest će do poboljšanja lokalne, ali i cjelokupne stabilnosti te produžiti vijek trajanja brane idućih 50-tak godina. Vrijednost prve faze sanacije iznosi oko 1.700.000 KM, a pored Vlade TŽ, koja je izdvojila najveći dio sredstava, u financiranju ovog projekta sudjeluje i Agencija za vodno područje rijeke Save.

Prema riječima direktora Ćosićkića, usporedo za završavanjem I faze sanacije priprema se i potrebna dokumentacija za početak II faze.

"S obzirom na preostali dio posla, ali i vremenske uvjete koji nas očekuju u idućem razdoblju, procjenjuje se da bi smo do polovine idućega mjeseca mogli uraditi oko 90 posto predviđenog posla, nakon čega nam je potrebno još 40-tak dana za završetak I faze sanacije.

Dakle ako nas budu služile vremenske prilike Prvu fazu bi smo mogli završiti krajem siječnja iduće godine, a ako ne onda moramo sačekati proljeće", kazao je Ćosićkić.

Inače, od izgradnje 1964. godine ovakav projekt na brani Modrac do danas nije rađen, a sanaciju vrši bh. kompanija CPM BH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: