Općina Centar
0

Sanacija krovova stambenih zgrada

FENA
Kantonalni stambeni fond sklopio je, nakon procedure javne nabavke, ugovore sa šest građevinskih firmi za sanaciju 34 stambena objekta na području općine Centar, saopćeno je iz Općine Centar.

Općinsko vijeće Centar je na sjednici u martu usvojilo listu prioriteta sanacije zajedničkih dijelova stambenih zgrada na području središnje gradske općine za ovu godinu.

Vrijednost navedenih radova je oko 1.500.000 KM i sredstva su osigurana u budžetu Općine Centar za ovu godinu.

Neki izvođači su već započeli sanaciju krovova i zajedničkih dijelova zgrada s ciljem da tokom ove građevinske sezone završe radove.

Građevinska firma "Kolinvest" sklopila je ugovor za radove na stambenim zgradama u ulici Bardakčije 24 (MZ Bardakčije), Himze Polovine 16, 41 i 49 i Hasana Sušića 5 (MZ Breka- Koševo II).

Firma "Džekos" zadužena je za radove na objektima u ulicama Asima Ferhatovića 21-23, Nahorevska 6 (MZ Breka- Koševo II), Ali-pašina 2 i 31, Koševo 14 i Josipa Vancaša 30-32 (MZ Džidžikovac- Koševo I).

Građevinska firma "Miprogradnja" sanirat će krovove na objektima u ulici Čekaluša 17, Himzarina 8 - Derebent 1 i Derebent 32 (MZ Mejtaš-Bjelave), Bolnička 30 i 32 i Zaima Šarca 53 (MZ Park-Višnjik).

Firma "Bahen-gradnja" potpisala je ugovor za radove na lokacijama Muhameda Hadžijahića 49 i Antuna Hangija 37 i 63 (MZ Koševsko Brdo), Hakije Kulenovića 8, Husrefa Redžića 13 i Trg Merhemića 10 (MZ Ciglane-Gorica).

Firma "Fain inžinjering" sanirat će krovove na objektima u ulicama Avde Jabučice 24, Maršala Tita 2, Kranjčevićeva 34, Kotromanića 44 i Fra Anđela Zvizdovića 6 (MZ Marijin-Dvor-Crni Vrh), dok će građevinska firma "Boger" sanirati krovove na objektima u ulicama Jadranska 5, Ćemaluša 10 i Branislava Đurđeva 20.

U ulici Branilaca Sarajeva 33 planirana je sanacija zajedničkih dijelova zgrade (MZ Trg oslobođenja-Centar), Tabašnica 2 i Fehima efendije Čurčića 3 (MZ Skenderija- Podtekija).