{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sanacija glavne sarajevske šetnice Ferhadije

F
15.5.2006. u 14:40
0
0
Sanacija glavne sarajevske šetnice Ferhadije
0
Sanacija glavne sarajevske šetnice Ferhadije
Na inicijativu gradonačelnice Sarajeva Semihe Borovac otpočele su aktivnosti na sanaciji glavne sarajevske šetnice Ferhadije, koja je u veoma lošem stanju.
Namjera Grada je da se do početka turističke sezone izvrše potrebne popravke u toj ulici, a za narednu godinu planira se njena potpuna rekonstrukcija, kvalitetno i dugoročno.

Grad Sarajevo ove je aktivnosti pokrenuo u saradnji s Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo i općinama Stari Grad i Centar. U tom smislu inicirano je potpisivanje Sporazuma o finansijskom učešću u projektu sanacije ove ulice.

Projektom su obuhvaćeni radovi na zamjeni dotrajalih i polomljenih ploča. Radovi su u toku, a izvodi ih KJKP Rad. U dijelu Ferhadije koji je popločan betonskim pločama radovi su završeni. Preostali su radovi u dijelu ulice koji je popločan granitnim pločama.

Okončanje svih radova se očekuje u narednih petnaest dana. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 79.500 KM. Grad Sarajevo, Direkcija za ceste KS i Općina Stari Grad izdvojile su po 23.000 KM, a Općina Centar 10.500 KM.

Gradonačelnica Borovac apelovala je na policiju da pojača kontrolu poštivanja saobraćaja u centralnim gradskim šetnicama. Nadzor nadležnih policijskih uprava treba se odvijati u kontinuitetu i nakon predviđene sanacije, kako bi se onemogućio nedozvoljeni promet motornih, a posebno teretnih vozila kroz Ferhadiju.

Grad Sarajevo će u narednom periodu inicirati da povede aktivnosti u vezi s trajnom rekonstrukcijom ulice Ferhadija na osnovu kvalitetno pripremljenih projektnih rješenja, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: