{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Samostalni sindikat radnika BHRT-a traži smjenu urednika IP-a Marka Radoje

Klix.ba
12.7.2018. u 12:11
311
41
Samostalni sindikat radnika BHRT-a traži smjenu urednika IP-a Marka Radoje
311
Samostalni sindikat radnika BHRT-a traži smjenu urednika IP-a Marka Radoje
Foto: Arhiv/Klix.ba
Samostalni sindikat radnika u BHRT-u od menadžmenta BHRT-a traži smjenu urednika IP-a BHT1, Marka Radoje zbog, kako se navodi, narušavanja ugleda BHRT-a i prekoračenja ovlasti, a povodom njegovih istupa u javnosti i neovlaštenih postupaka kada je u pitanju obilježavanje 11. jula.
"Bez obzira na teške uslove rada, neuplaćene doprinose i sve ostale probleme sa kojima se susreću, radnici BHRT-a su besprijekorno uradili program iz Srebrenice, a dodatno uz to i program vezan za SP u Rusiji, kako bi našim pretplatnicima omogućili kvalitetan program. Mišljenja smo da jedna osoba, ma ko to bio, nema pravo svojim neovlaštenim postupcima baciti pod noge sav trud koji su uložili radnici BHRT-a", stoji u saopćenju.

Navodi se da se Radoja u svojim javnim istupima poziva na nepristrasnost, a oni se pozivaju na zakon i akte BHRT-a.

"Dok urednik IP-a BHT1 smatra da je osnovni postulat novinarstva neutralnost, SSR u BHRT-u smatra da je osnovni postulat novinarstva objektivnost, a presude međunarodnih sudova bi trebale predstavljati objektivan stav za jedan javni servis.
Jedino od čega javni servis mora biti nezavisan, jeste utjecaj političkih partija, pogotovo u predizborno vrijeme", poručuju iz SSR-a.

Podsjećaju da su upozoravali na moguće posljedice imenovanja upravljačkih struktura BHRT-a.

"S obzirom da ovo nije prvi put da se u veoma kratkom roku nanosi šteta 73 godine starom ugledu BHRT-a, insistiramo da menadžment BHRT-a zbog ovakvih postupaka smjeni urednika IP-a BHT1. Na kraju, izražavamo podršku našim članovima koji nisu željeli izvršiti naredbu koja je protiv svih novinarskih postulata i ukoliko zbog svog profesionalnog stava budu trpjeli bilo kakve posljedice, Samostalni sindikat radnika u BHRT-u će biti uz njih i odgovoriti na adekvatan način", naveli su iz Sindikata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: