{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samohrani roditelji u borbi za svoja prava: Stigmatizaciji društva moramo stati u kraj

26.7.2015. u 11:44
102
9
Samohrani roditelji u borbi za svoja prava: Stigmatizaciji društva moramo stati u kraj
102
Udruženje samohranih roditelja "Jedan manje - One less" organiziralo je ulične akcije u Sarajevu pod nazivom "I ja sam uz Jedan manje - One less" kako bi skrenuli pažnju na probleme samohranih roditelja, njihovu stigmatiazciju i borbu za jednaka prava.
Kako nam je rekla Muamera Činjarević, predsjednica Udruženja, cilj je i upoznati širu javnost s njihovim radom, te jednoroditeljskim porodicama dati do znanja da konačno postoji Institucija kroz koju će moći ostvariti svoja prava.

"Na našim prostorima nepodnošljivo lako stigmatiziraju se pojedinci, stanovnici čitavih regija pa i čitavi narodi. Stigmatizacija društva je nešto čemu moramo stati u kraj. Na jesen planiramo registrirati se na Federalnom nivou, ali kao Institut jednoroditeljstva i starateljstva. Unutar Instituta registrirat ćemo novo pravno lice tj. Centar za jednoroditeljstvo i pokušati raditi časno i pošteno posao Službi za socijalni rad koje u razgovoru sa korisnicima, su okarakterisane kao službe koje nemaju sluha za ovu populaciju koja je svakim danom sve mnogobrojnija", rekla nam je Činjarević.

Udruženje postoji dvije godine, od 16. aprila 2013. godine. Njihova misija je stvaranje boljih socio-ekonomskih uslova za jednoroditejske porodice, te poboljšanje njihovog statusa u društvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: