{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Samo u BiH: Uposlenik bh. firme dobio potvrdu da nema platu

16.2.2015. u 19:54
1.374
160
Samo u BiH: Uposlenik bh. firme dobio potvrdu da nema platu
1.374
Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće objašnjava i potvrda zaposlenja u kojoj stoji kako uposlenik firme Fering, kratko i jasno, nema platu.
Naime, radi se o potvrdi koja je potrebna za dokumentaciju prilikom podnošenja zahtjeva za studentsku stipendiju u Tuzlanskom kantonu.

Dugogodišnji uposlenik, čije je ime poznato redakciji, radi u kompaniji koja se bavi obradom metala, i koja je nekada slavila kao jedna od najrazvijenijih i najboljih u toj oblasti. Danas, naravno, to nije slučaj.

Kompanija Fering je tokom 2013. godine poslovala u gubitku, a činjenica da je ona samo jedna od mnogih firmi koje postoje samo na papiru i čiji radnici nemaju plate, savršeno ilustruje ovaj tragikomični dokument.

"Sada postoje samo obespravljeni radnici, neisplaćeni doprinosi, neisplaćene plate i neizvršene sudske presude. Postoji kolektivna tužba radnika, ali i presuda iz 2013. godine u kojoj je Sud u Gračanici presudio u korist radnika i koja do danas nije izvršena", rekao je za Klix.ba sin radnika Feringa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: